Jdi na obsah Jdi na menu
 


Curling

16. 6. 2014

 Curling je týmový sport, ve kterém se hráči snaží dopravit po ledu své kameny co nejpřesněji do vyznačeného prostoru.

Hrací plocha

Curling se v současnosti hraje v krytých halách.To proto, aby byly zajištěny podmínky na kvalitu ledové hrací plochy, která musí být bez nerovností. Led se při tvorbě jemně kropí, následně se uhlazuje, kontroluje se složení vody, teplota ledu i vzduchu a také se prověřuje jeho vlhkost a proudění.

Hrací plocha – CL: Centreline (osa hřiště) • HOL: Hog line • TL: Tee line • BL: Back line • HA: Hack line s odrazovými bloky • FGZ: Free Guard Zone (hrací pole)

Plocha, na níž se curling hraje, je dráha o rozměrech 42,5 m na délku a minimálně 4,27 m na šířku (obvykle však 4,75 m).Jednotlivé prvky jsou na dráze vyznačeny tak, aby umožňovaly hru z obou kratších konců.Na koncích dráhy jsou tak vyznačeny soustředné cílové kruhy (vzdálenost středů těchto kruhů je 34,75 m).Vnitřní kruh bílé barvy – označovaný také jako „tee“ – má průměr 30,48 cm.Tento kruh obepíná kruh červené barvy mající vnější průměr 122 cm. Dále následuje kruh bílé barvy (vnější průměr 244 cm) a posledním je kruh barvy modré mající vnější průměr 366 cm.Středy soustředných kružnic na obou koncích dráhy je proložena úsečka, která je vzájemně spojuje (a vytváří tak osu hřiště) a vnější kružnici dále přesahuje o vzdálenost 1,83 m směrem k okraji hřiště.V tomto místě (na konci úsečky) jsou umístěny gumové odrazové bloky.Na úsečku spojující středy kružnic jsou vedeny kolmice: jedna ve vzdálenosti 1,83 m od odrazových bloků (je tedy tečnou vnější soustředné kružnice a označuje se „back line“), další je vedena středem soustředných kružnic (té se říká „tee line“) a další je ve vzdálenosti 6,4 m od středu kružnic směrem ke středu hřiště (tato čára je označována „hog line“).Tytéž tři čáry jsou ve stejných vzdálenostech i na druhé straně hřiště. Hog line jsou (v závislosti ze které strany hřiště se hraje) buď čárou odhodu nebo začátkem hracího pole.Hrací pole je tedy u cílového kruhu vymezeno prostorem mezi hog line a back line.

Hrací kameny

Curlingové kameny

Kámen je vyroben ze žuly. Má podobu kruhového kotouče, jenž má spodní i horní plocha zaobleně přechází do boku.Stupně zaoblení nemusí být na obou stranách (nahoře a dole) totožné.Této případné diference je možné využít při obrácení kamene ke hře na rychlém či pomalém ledě.

Kámen je vyvážen, vyleštěn a jeho středem je naskrz provrtán otvor, jenž umožňuje ukotvení plastové hlavice s držadlem. Kámen má obvod maximálně 91,44 cm a výšku (bez plastové hlavice s držadlem) nejméně 11,43 cm. Hmotnost kamene (včetně držadla) nesmí překročit 19,96 kg a zároveň nesmí být nižší než 17,24 kg.

Obuv

Soutěžící používají během hry speciální obuv. Ta má na jedné z bot klouzavou podrážku; hráč vypouštějící kameny pravou rukou má klouzavou podrážku na levé noze, levák naopak. Na druhé noze je podrážka protiskluzová.

Koště

Curlingové koště

 

Koštětem hráči podle potřeby před jedoucím kamenem zametají led.Metením se led čistí, čímž dochází ke zvýšení rychlosti kamene a prodlužuje se tak (i až o několik metrů) délka jeho skluzu a jeho rotace.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

+ pelo post

(Donaldgeack, 15. 7. 2022 15:38)

muito interessante, mas nada é claro
_________________
футбол прогнозы пользователей - https://kazino777.site entrevista com bookmaker

It seems magnificent idea to me is

(TommyEvike, 15. 7. 2022 2:41)

You are absolutely right. In it something is also to me your thought is pleasant. I suggest to take out for the general discussion.
https://ambergardens.net
https://santorini-gay.com

Certainly. So happens.

(TommyEvike, 15. 7. 2022 2:41)

Very useful piece
https://heartofthecastro.com
https://thesameguys.com

News

(CristabellaRillyz, 14. 7. 2022 12:47)

Teen girl with purple hair blowing a huge cock https://sexxpornpussy.com nude whore fucking her pussy with a huge dildo

benignant

(KevinRew, 12. 7. 2022 14:11)

Don't teach your Grandma to suck eggs Link to proverb.
There are more ways of killing a cat than choking it with cream Link to proverb.
A thing of beauty is a joy forever Link to proverb.
Best-laid schemes of mice and men gang aft agley - The.
Do as you would be done by Link to proverb.
In for a penny, in for a pound.
If anything can go wrong, it will.

noclegi augustow bon turystyczny

(Husajnmatspume, 11. 7. 2022 21:22)

pokoje w Augustowie https://www.pokoje-w-augustowie.online
noclegi augustow z bonem turystycznym https://www.pokoje-w-augustowie.online/podlaskie-noclegi-kwatery-prywatne

Window installations

(aspectmontage.com blaxy, 11. 7. 2022 7:24)

To dismantle an old window, you intention aspectmontage.com need a pare, hammer, tire iron, hacksaw, or jigsaw. A hammer can substitute for the dupe and hammer. First, rub someone up the wrong way rid of the advanced in years window sash or that sash of the window, which is the smallest in size. Then we delete the giantess strap.
Company Instalation company Aspectmontage MA
Replacement
Boston
Call a measurer in the best installation organization of the Northeast coast of USA

This website has a lot of good helpful tips

(Heididrant, 11. 7. 2022 7:00)

Абакан Chiptuning чип тюнинг

(Jimmymit, 10. 7. 2022 4:29)

Абакан Chiptuning чип тюнинг Stage1 Stage2 с замером на Диностенде dynomax 5000 awd,удаление AdBlue,DPF,EGR,E2,Valvematic,и др.тел.8-923-595-1234
https://vk.com/chiptuningvabakane
https://radikalfoto.ru/ib/iSn4Fy4RjM - https://radikalfotos.s3.eu-central-1.wasabisys.com/iSn4Fy4RjM.jpg

Klondike Klucze 2022 – Klondike niepłatne forsy a beryle 2022

(LemuelRit, 9. 7. 2022 20:40)

Klondike Szyfry 2022 – Klondike niepłatne dyski zaś beryle 2022

Kody do maski Klondike Adventure zabawiają się niewyobrażalną modą pośród piłkarzy. Klondike Adventures hack stanowi zwłaszcza egzoteryczną w końcowych latkach muzyką, która niezwykle miesza natomiast wabi. Iżby jednakoż garść w niej urzeczywistnić, przychodzi znośnie się napracować. Ergo również o zafascynować się Klondike szyfry Adventures

Na czym liczy maska? – honorowe szmaragdy do klondlike 2022
O rozczytać Metin2 Klucze 2022 – Metin2 Nieodpłatne smocze dyski 2022
Klondike szyfry Zamierzeniem piłkarza stanowi podążanie północnych lokali Ameryki w planie konstytucje centrum. Wyprawa posuwa się w ciągach badaczy srebra. Pojedyncza fabuła partii podobno zrywać się niezbyt misterna, ale prosi od piłkarza silnego uczucia. Przypadkiem miasto dopadało pozostałe równy, gracz nieskończenie potrzebuje realizować. Klondike cody Do jego zleceń przylega poszukiwanie substytutów, projektowanie obiektów, zrywanie zagadek, tudzież czasami progres pojedynczych chwatów. Z działek owej wielowarstwowości sztuczność w teraźniejszych latach uczciwa się poważnie sympatyczna.

Klondike wolne wygrana 2022
Polepszające się mieszkańcy to tudzież mieszkanie, w jakim dyplomata pragnie troszczyć się o stanowione zwierzęta, projektować wytwórnie, ochraniać o współmierny czar rezydentów, i oraz żywić śruta. Mądra akcja walki dodaje, że sennie się z niej usamodzielnić. Spośród periodem niemniej stwarzanie kolejnych przejawów natomiast ustanawianie formacji następuje się coraz nieźle długodystansowe, stąd kupa karciarzy szuka bezpośredniego nawyku na bieżące, gdy zoptymalizować sobie eliminację. Klondike zapisy

Jako pokonać gratisowe monety dodatkowo szmaragdy? Klondike
Klondike Adventures informator klepie wesoło – w zamysłu objęcia nietradycyjnych dysek dodatkowo beryli chodzi poszukać w necie umyślnych urządzeń. W trywialnym zabiegu gracz umie spożywa wcielić przez mikropłatności istniej również pasywne wyłapywanie ich. Rozwikłaniem, które rezyduje uzgodnienie niedużo periodu jest repertuar Klondike Adventures klucze, jaki przynosi do produkowania dynamiczności, fors dodatkowo beryli.

czytaj wiecej https://onimemarketing.pl/

Automate any task on the Internet

(WayneNocap, 2. 7. 2022 11:33)

Does a lot of time go to routine?
Lots of ideas, but no time to implement them?
No time to study programming, but you want to automate everything?
Spending a lot of money on programmers and freelancers?
Can you program, but tired of catching requests and digging in scripts?
Then this program is for you! https://clck.ru/reABP

Completely free budgetary training sessions

(DavidPoole, 2. 7. 2022 10:23)

You are undoubtedly exhausted of working so very hard for the very little benefit you obtain. You desire you can have your freedom back and also do what you desire to do when you wish to do it.

But what can happen if you do not decide to change? You will not be able to up your life. Your dreams will never ever come to life.

The time is now for you to obtain control of your very own financial future. Own your very own life and also quit living like a servant to economy with our free of charge guide. Start right away and also discover just how simple it might be to enjoy the lifestyle that you are entitled to.

Check it out, it's entirely free of charge >>> https://4dct.short.gy/beneficial.financial_guide_ <<<

Таможенное оформление рф

(Phonna, 1. 7. 2022 9:16)

Логистическая компания ООО «ВЭД ЛАЙН» — это преимущество закупить товары в Китае в любом объеме. Товар с отгрузкой от двери до двери https://ved-line.ru в в любой регион России. В нашей компании вы можете заказать товары в Китае с доставкой. У нас самые низкие ставки на товары из Китая. Китайские товары с отгрузкой от двери до двери — это реальность выкупить товары из Поднебесной точно по доступным ценам.

ethereum

(Chrisgof, 29. 6. 2022 22:03)


Оnline cryptocurrency exchange service. The best rate, low fees, lack of verification.

HAMKA NEWGENS

(MarvinGague, 29. 6. 2022 21:14)


University of Muhammadiyah Prof. DR. HAMKA (referred to as UHAMKA) is one of the private universities owned by Muhammadiyah located in Jakarta. As one of Muhammadiyah's movements in education, UHAMKA is an Islamic university that implements the Al-Quran, As-Sunnah, Pancasila and the 1945 Constitution. UHAMKA also carries out the catur dharma Muhammadiyah universities involving obligations in education, research, community service, and Al Islam and Ke-Muhammadiyahan

адвокат по семейным делам Запорожье

(Jamesgix, 29. 6. 2022 4:05)

юрист Днепр

Украина и Молдавия стали кандидатами в члены Евросоюза
Военная операция на Украине. Онлайн
8 концертов в день: каким был шоу-бизнес в эпоху «Ласкового мая»
ВЭБ заявил о готовности продать ЦСКА «качественному инвестору»
США введут пошлины на азотные удобрения из России
Боррель исключил транзитную блокаду Калининградской области
Cisco решила уйти из России и Белоруссии
Зеленский заявил об усталости тех, «кто не попадает под обстрелы»
Дуров исключил передачу Google данных пользователей Telegram
https://jurliga.ligazakon.net/ru/catalog/11749/sp%D1%96vrob%D1%96tniki/1080

百家樂

(RichardStymn, 28. 6. 2022 19:33)


百家樂

百家樂

(RichardStymn, 27. 6. 2022 20:56)


百家樂

Выкуп автомобилей Hudson в СПБ

(AndrewHoili, 25. 6. 2022 17:08)

https://vukypavto.ru/ - Срочный выкуп кредитных авто марки Bertone модели 25, 1957 года выпуска, тип кузова седан-хардтоп с объемом двигателя 7460 коробка передач автоматическая в СПб.

We are looking for new team members [WORK OFFER]

(NathanLat, 25. 6. 2022 9:00)

My organization is increasing so we are in the need for even more remote workers.

What you will certainly be doing: As a live chat aide you will certainly be paid to reply to live chat messages on a company's internet site or social accounts.

This consists of:

- answering client concerns,
- giving sales links,
- and supplying discount rates.

Complete training is offered so you do not require any previous related experience. Contract size: No fixed period

Rate: $0.50 for every min ($ 30 per hour).

Skills/background required:.
- Need to have a device able to access social networks and also website conversation features (Phone/Tablet/Laptop).
- Be able to function separately.
- Capability to closely adhere to given steps and also instructions.

Reliable internet link.

Hrs weekly: Flexible.

Place: Remote work online (endorsed).

To find out more: https://4dct.short.gy/faithful.social_jobs


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

následující »